Lees meer over investeren en beleggen op Smartermoney.nl

Als u beschikt over een groot privévermogen of u heeft gewoon de behoefte om uw geld zinvol te besteden, dan is Smarter Money de website voor u. Op Smarter Money leest u alles over crowdfunding, vermogensbeheer, beleggen en sparen. Daarnaast leest u over mogelijke risico's en de voordelen dan deze vormen van investeren.

Investeren in crowdfunding projecten

Een persoonlijke manier investeren is crowdfunding. Dit zijn vaak kleinschalige projecten en u kiest zelf waaraan u uw geld uitgeeft en hoeveel. De risico's zijn beperkt, doordat bij de meeste projecten het principe 'niet gelukt, geld terug' geldt. Als de onderneming namelijk niet op tijd voldoende geld bij elkaar heeft gekregen, ontvangen de investeerders hun ingelegde bedrag terug. U kunt hier ook tips lezen als u zelf een crowdfundingproject wilt opstarten. Zorg voor een goede, duidelijke beschrijving van uw project, zodat mensen weten waar ze hun geld aan uitgeven. Smarter Money vertelt u alles over de mogelijkheden en waar u rekening mee moet houden.

Beleggen en investeren is niet zonder risico

Om de risico's van beleggen en investeren te beperken is een goede voorbereiding vereist. Zonder voorbereiding of ervaring is het niet aan te raden met grote geldbedragen te gaan beleggen. Als u gaat beleggen, kunt u kiezen met vermogensbeheer in zee te gaan. Zij hebben verstand van zaken, waardoor u snel succes kunt behalen. Daarnaast zijn er erg veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in vastgoed, edelmetalen, duurzaam investeren etc. Om te kunnen beleggen heeft u vermogen nodig. Wij geven u daarom ook een paar handige tips op het gebied van geld sparen.

Wat is beleggen?
Shoppen met kortingscodes
Kinderspaarrekening openen
Duurzaam investeren