Spaarrekeningen vergelijken

Een manier om uw geld te investeren naast bijvoorbeeld beleggen en crowdfunding is door een spaarrekening te openen. De meeste mensen hebben tegenwoordig een lopende rekening en een spaarrekening. Een spaarrekening is namelijk een uitstekende manier om te sparen. Er zijn vaak aantrekkelijke rentes en u kunt het geld niet met een bankpas opnemen. Internetbankieren is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Het was een aantal jaar geleden haast niet voor te stellen dat geld zo kon worden overgemaakt vanuit huis. Bij iedere bank kunt u een spaarrekening openen. Het is daarom aan te raden u te verdiepen in uw opties. Er zijn diverse websites, waar u online spaarrekeningen kunt vergelijken. Smarter Money informeert u over de mogelijkheden.

Online spaarrekening vergelijken

Een belangrijke tip als u spaarrekeningen gaat vergelijken is dat u een rekening moet kiezen die bij u past. Op een grote vergelijkingssite als Independer ziet u alle banken, plus- en minpunten, een klantcijfer en het rentepercentage. Daarnaast kunt u zien waarin de banken uw spaargeld investeren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen mens, dier en milieu. De banken krijgen op al deze gebieden een cijfer. Andere sites maken daarnaast nog een onderscheid tussen 'volwassen' sparen en jeugdsparen. De Consumentenbond laat u weten wat de beste spaarrekening is.

Waar moet u nog meer op letten?

Voor u als spaarder is het rentepercentage het belangrijkste punt om op te letten. Sparen bij een bank met een extreem laag rentepercentage, is minder voordelig voor u. Als u nog meer rente wilt, kunt voor een spaardeposito kiezen. Het geld wordt voor een bepaalde periode 'vastgezet' tegen een vooraf afgesproken rente. Daarnaast is het spaargeld bij enkele banken niet vrij opneembaar.

Kinderspaarrekening openen
Wat is beleggen?
Succes van crowdfunding
Online beleggen