Crowdfunding websites

Denkt u aan investeren in crowdfunding, of wilt u zelf een project aanmelden? Dan zijn er heel veel verschillende crowdfunding websites waar u uit kunt kiezen. Het gaat om Nederlandse en buitenlandse websites en op sommige pagina's mogen alleen projecten in een bepaald thema zich aanmelden. De meeste sites zijn op dezelfde manier opgebouwd. U kunt zich aanmelden als investeerder of starter en vervolgens alle opties bekijken.

Crowdfunding websites in Nederland

Nadat het fenomeen vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid naar Nederland, zijn er ook hier verschillende crowdfunding sites ontstaan. De bekendste website in Nederland is www.crowdaboutnow.nl. U vindt hier diverse projecten die u kunt filteren op provincie. Zo kunt u investeren op een project bij u in de buurt, of in iets dat verder weg ligt. Op www.geldvoorelkaar.nl kunt u eveneens investeren. Een verschil tussen beide sites is dat u bij de laatste kunt investeren vanaf € 100,- en bij de eerste al vanaf € 10,-. Daarnaast zijn er ook crowdfunding websites waar u kunt investeren in projecten volgens een bepaald thema zoals www.weforsea.nl. Hier kunt u investeren in projecten op het maritieme en vissersgerelateerde vlak.

Andere crowdfunding sites

Naast crowdfunding websites in Nederland, zijn er ook succesvolle websites in andere landen. Een van de bekendste Amerikaanse platforms is www.kickstarter.com. Hier vindt u allerlei creatieve projecten van bijvoorbeeld schrijvers, kunstenaars en muzikanten. Ook op www.indiegogo.com kunt u projecten aanmelden. Dat het om werkelijk ieder onderwerp kan gaan blijkt wel uit het verhaal van de 'gecrowdfunde baby'. De ouders konden niet natuurlijk zwanger worden en ze hadden niet de financiële middelen voor IVF. Met donaties die binnenkwamen op Indiegogo is het gelukt om de kosten de dekken en is de vrouw uiteindelijk zwanger geworden en bevallen van een gezonde baby.

Duurzaam investeren
Cashback
Online beleggen
Succes van crowdfunding