Voordelen van crowdfunding

Als u graag wilt investeren, maar u weet niet goed waarin, dan kunt u kiezen voor een van de vele crowdfunding projecten. Er bestaan verschillende websites, waar projecten over uiteenlopende onderwerpen op staan. De bedragen die omgaan in deze manier van financieren tonen aan dat het erg succesvol is. Er wordt voorspeld dat er in 2015 wel 15 miljoen dollar zal worden geïnvesteerd. Een van de redenen dat zoveel investeerders kiezen voor crowdfunding, is dat ze zelf een leuk project kunnen kiezen. Deze lopen uiteen van een kaarten met katten tot een nieuw schoenenmerk of een brouwerij.

Voordelen crowdfunding voor starters

Er zijn verschillende voordelen van crowdfunding. Het is een snelle manier om uw financiële plaatje kloppend te krijgen. U kunt zelf een termijn aangeven binnen welke tijd u het bedrag wilt bereiken. Het delen van uw project kan daarnaast waardevolle feedback opleveren. Hulp van anderen als u een starter bent is nooit verkeerd. Verder krijgt u een beeld van de belangstelling voor uw project. Het is mogelijk om nog dingen aan te passen, zonder dat er geld verloren gaat. Als de belangstelling groot is, kunt u wellicht zelfs al wat verkopen doen. Originele projecten kunnen daarnaast worden opgepikt door de media, wat gratis publiciteit oplevert.

Voordelen van crowdfunding voor investeerders

Naast voordelen van crowdfunding voor de starters, zijn er ook voordelen voor investeerders. Zij kunnen zelf een leuk project kiezen. De aantrekkelijke rente kan voor de geldschieters veel rendement opleveren. Daarnaast kunt u uw ideeën met de starters delen, waardoor u zorgt voor een mogelijk nog succesvoller project.

Wat is beleggen?
Kinderspaarrekening openen
Cashback
Investeren in vastgoed