Kinderspaarrekening openen

Veel ouders en opa's en oma's beginnen al vroeg met het sparen voor hun kind. Op de achttiende verjaardag van de kinderen komt het geld vaak vrij en kunnen ze het zelf besteden aan iets wat zij willen. Er kan ook worden afgesproken dat het geld moet worden besteed aan bijvoorbeeld het behalen van het rijbewijs. Sommige ouders sparen niet voor het kind zelf, maar voor bijvoorbeeld de opleiding. Het wordt steeds duurder om te studeren en zeker als u meerdere kinderen heeft kunnen de kosten hoog oplopen. Vroeg beginnen met sparen is daarom zeker niet verkeerd. Er zijn speciale kinderspaarrekeningen die kunnen worden geopend bij vrijwel alle Nederlandse banken. Vaak zijn deze gekoppeld aan een betaalrekening. Een overzicht van banken met spaar en betaalrekeningen vindt u hier:

Een bank kiezen voor een betaalrekening? Kies met de informatie voor het openen van een betaalrekening van bankselect.nl. Dit is het keuzehulp portaal voor bankrekeningen. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen betaalrekeningen. Lees de reviews en kies de juiste bank.

Naast het openen van een spaarrekening, kunt u ook een beleggingsrekening openen op naam van uw kind. Let wel op dat aan online beleggen een groter risico hangt en dat u daardoor het belegde vermogen ook weer kwijt kunt raken.

Hoe kiest u een kinder spaarrekening?

Net als bij gewone spaarrekeningen zijn er ook veel verschillende kinderspaarrekeningen. Als (groot)ouder is het daarom aan te raden u goed te verdiepen in de mogelijkheden. U bent tot de achttiende verjaardag van uw zoon of dochter verantwoordelijk voor hun spaarrekening. Er zijn twee soorten rekeningen. Bij de ene wordt kunt u geld storten én opnemen tot het kind een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Bij de andere kinder spaarrekening staat het geld vast tot het kind bijvoorbeeld 18 jaar is geworden. Daarna kan het pas worden opgenomen.

Let op het rentepercentage bij het openen van een kinderspaarrekening

Als u een kinderspaarrekening gaat openen is het aan te raden goed te letten op het rentepercentage. Het is meestal voordelig wanneer de rente vaststaat. Het rentepercentage is vaak hoger. Bij een variabele rente profiteert u echter van de stijgingen.

Succes van crowdfunding
Investeren in vastgoed
Crowdfunding websites
Wat is beleggen?