Investeren in vastgoed

Als u niet wilt beleggen in aandelen of obligaties, maar liever een tastbaarder object ziet, kunt u kiezen voor investeren in vastgoed. Huizenbezitters zien hun huis ook vaak als investering. Huren wordt gezien als geldverspilling, doordat u het pand niet daadwerkelijk bezit. Een eigen huis kan worden opgeknapt en aangepast, zodat hij bij verkoop meer waard is. Als u uw geld wilt investeren in beleggingspanden, kunt u hier meer lezen over de mogelijkheden.

In welke beleggingspanden kunt u investeren?

Er zijn verschillende mogelijkheden om te investeren in vastgoed. Als u bijvoorbeeld een huisje koopt in het buitenland, met als doel dit te verhuren aan derden, bent u al eigenaar van een beleggingspand. Er zijn ook organisaties gespecialiseerd in beleggingspanden, die bijvoorbeeld nieuwe projecten bouwen en aannemen, waar u in kunt investeren. Een andere mogelijkheid is beleggen in studentenhuizen. Hierbij is het belangrijk dat u van te voren onderzoekt of het is toegestaan studenten te huisvesten in het door u aangekochte pand. Het moet namelijk mogelijk zijn om het gebouw op te splitsen in kamers. Daarnaast wordt er vaak geïnvesteerd in winkelpanden. Een handige tip is dat u altijd vooronderzoek moet doen. Waar ligt het pand, mag het gebruikt worden voor de gewenste doeleinden, brengt het daadwerkelijk geld op?

Redenen om te investeren in vastgoed

Vastgoedprojecten kunnen vaak veel geld opleveren als ze worden verhuurd of verkocht. Beleggingspanden kunnen daarnaast een waardevolle aanvulling zijn als u al belegt in bijvoorbeeld aandelen. U spreidt de risico's, doordat de huizenmarkt verschilt van de beurzen.

Succes van crowdfunding
Spaarrekeningen vergelijken
Voordelen van crowdfunding
Wat is investeren?