Duurzaam investeren

Biologisch geteelde groenten, zonnepanelen op daken en elektrische auto's. Er is een duidelijke trend te zien in de wereld. Mensen willen een steentje bijdragen aan het milieu, de opwarming van de aarde zoveel mogelijk beperken en zorgen voor een gezonde leefomgeving. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Zij moeten onder andere zorgen voor een milieuvriendelijk productieproces en goede behandeling van personeel. Daarnaast zijn er verschillende projecten voor groen investeren ontstaan. U kunt dus een bijdrage leveren aan een betere wereld door middel van een investering in een van deze projecten.

Projecten waarin u duurzaam kunt beleggen

Er ontstaan steeds meer groene projecten waarin mensen kunnen investeren en beleggen. Voorbeelden zijn zonnepanelen en windparken. De productie van duurzame energie is tegenwoordig erg belangrijk. Dit veroorzaakt namelijk geen luchtvervuiling en de bronnen zijn oneindig. U kunt ook beleggen in biologische landbouw, duurzame beursgenoteerde bedrijven of vastgoed. Nu lijkt vastgoed op het eerste gezicht misschien niet geheel duurzaam. Er wordt echter geïnvesteerd in duurzaam bouwen. Het is dus toch een vorm van groen investeren. Naast projecten in eigen land, zijn er projecten over de hele wereld waarin kan worden geïnvesteerd en belegd.

Ook banken gaan duurzaam investeren

U kunt zelf duurzaam investeren, maar ook banken moeten zich bezig gaan houden met de achtergrond van bedrijven waar ze aandelen in hebben. Een tijd geleden was het niet ondenkbaar dat een bank bijvoorbeeld obligaties of aandelen bezat van wapenbedrijven. Op Eerlijkegeldwijzer.nl kunt u zien hoe uw bank scoort op vlakken van klimaatverandering tot mensenrechten en wapens.

Wat is investeren?
Wat is beleggen?
Succes van crowdfunding
Crowdfunding voor goede doelen