Crowdfunding voor goede doelen

De bekendste vorm van crowdfunding is het vragen om financiering voor eigen projecten, omdat u niet voldoende startkapitaal heeft. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld investeren in projecten die goede doelen steunen. Crowdfunding voor goede doelen zal sommige investeerders meer aanspreken. U stopt niet klakkeloos een paar muntstukken in een collectebus, maar u bent actief bezig met het leveren van een bijdrage aan bijvoorbeeld een beter milieu.

Goede doelen crowdfunding

Er zijn verschillende crowdfunding websites waar u kunt investeren in goede doelen. Bij www.onepercentclub.com kunt u een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede in ontwikkelingslanden. De projecten variëren van het aanschaffen van nieuwe voetbaltenues voor een jeugdteam in Kaapverdië tot het mogelijk maken van onderwijs voor meisjes in Ghana. Een andere website die crowdfunding voor lokale goede doelen mogelijk maakt is www.4just1.com. Hier kunt u bijdragen aan de verzorging van bejaarde koe Tolbert, waardoor hij zijn oude dag kan doorbrengen in een koeienrusthuis. Een crowdfunding site die het voor iedereen mogelijk maakt om geld in te zamelen is www.dreamordonate.nl. De website is ingedeeld in verschillende categorieën, waaronder ook minder voor de hand liggende onderwerpen zoals begrafenissen en bruiloften.

Goede doelen crowdfunding is omstreden

Hoewel het investeren in goede doelen voor beide partijen een positieve situatie lijkt, is niet iedereen het daarmee eens. Sommige crowdfunding websites ondersteunen alleen projecten die niets te maken hebben met goede doelen. Bij Kickstarter geven ze bijvoorbeeld als argument dat als het geld voor een goed doel is, de investeerders geen zekerheid hebben dat het bedrag daadwerkelijk goed terecht komt.

Spaarrekeningen vergelijken
Crowdfunding websites
Cashback
Kinderspaarrekening openen